Advies

Online videomarketing

Videomarketing is hot. Steeds meer bedrijven en organisaties investeren in videocontent, zowel voor intern als extern gebruik. En terecht! Want communiceren met video heeft ontzettend veel voordelen. Het vergroot je online vindbaarheid. En online video’s hebben een enorm potentieel bereik. Allemaal redenen om ook met online video te willen werken. Maar past video wel binnen jullie communicatie of marketingstrategie? En heb je al nagedacht over hoe je jullie video bij de doelgroep krijgt? En wat voor soort video past eigenlijk het beste bij jouw boodschap en doelgroep? Allemaal vragen waar je goed over na moet denken voordat je aan video begint. Want het maken van mooie video’s is natuurlijk leuk, als deze niet doen wat jij voor ogen had, heb je er niets aan.

Binder online video adviseert bedrijven en organisaties hoe zij online video kunnen inzetten in hun online marketing en voor hun interne en externe communicatie. Wij stellen voor jou de juiste online videostrategie op en helpen met de implementatie hiervan.

Videostrategie

Net als de productie van video is het opstellen van een videostrategie maatwerk. Belangrijk is om eerst te onderzoeken wat precies de communicatie of marketingdoelenstellingen zijn, wie de doelgroep is, hoe deze te bereiken is en of video daar een rol in kan spelen. Pas als dit soort vragen helder zijn, kunnen we aan de slag met het opstellen van een videostrategie. 
Hierin kunnen onderwerpen terug komen als:

  • hoe past video binnen de bedrijfsvisie en het marketingplan/de communicatiestrategie
  • een doelgroepanalyse
  • wat zijn de doelstellingen bij het werken met (online) video en welke videovormen passen hierbij
  • welke Key Performance Indicatoren gaan we gebruiken
  • een contentplanner
  • een video productieplanning
  • een distributieplan
  • webrichtlijnen voor video
  • het bijhouden van de (YouTube) analytics
  • meten van doelen en bijstellen

Naast het opstellen van een online videostrategie, kan Binder ook helpen bij de uitvoering ervan.

Recente opdrachtgevers

Eerder adviseerde Binder onder andere Rijkswaterstaat en de gemeente Nijmegen over hoe online video hun communicatiemix kan aanvullen. Voor Rijkswaterstaat schreef Binder een advies hoe online video kan worden ingezet om de interne communicatie naar een hoger niveau te tillen. Voor de gemeente Nijmegen onderzochten we hoe online video binnen de gemeentelijke visie op communicatie past en waar voor gemeente Nijmegen kansen liggen op het vlak van video communicatie.