Scrollytelling

Scrollytelling
Online storytelling of scrollytelling is een nieuwe, spannende manier om verhalen online te vertellen. Zoals het woord scrollytelling al zegt is het een mix van scrollen en storytelling. Door te scrollen en te swipen ontdekt de lezer stapje voor stapje een dynamisch verhaal bestaande uit (bewegend) beeld, tekst en geluid. Liefst interactief gepresenteerd. Met scrollytelling kan je jouw verhaal op een innovatieve wijze vertellen. Het is bijzonder geschikt om uitgebreide onderwerpen aantrekkelijk en overzichtelijk te presenteren. Bij Binder zijn we erg fan van deze nieuwe manier van verhalen vertellen.

Hoe Nijmegen Groen kleurde
In 2018 maakte Binder video voor de Green Capital 2018 campagne de scrolly 'Hoe Nijmegen Groen kleurde'. Dit digitale document is een soort van populair jaarverslag en vertelt aan de hand van foto's, video's en teksten het verhaal van het Nijmegen Green Capital jaar. Het begint met het binnenhalen van de titel in Ljubjlana 2016 en eindigt op 14 december in Nijmegen, waar met Groene Vrijdag het Green Capital jaar officieel werd afgesloten. Naast dat het document het Green Capital jaar en de resultaten ervan bespreekt, is het vooral een mooi visueel document dat laat zien hoe duurzaamheid leeft en groeit binnen Nijmegen. 

'Hoe Nijmegen Groen kleurde' is een co-productie van Binder video, Bram Linssen webdesign en Bas Reijnen grafisch ontwerp.

scrolly