Inspiratiefilm over samenwerking in de zorg

Regio Nijmegen op één lijn (Noel) is een netwerk van zorgpartijen dat werkt aan een meer integraal werkende eerstelijnszorg in wijken en dorpen. In Nijmegen en omgeving begeleid Noel het project ‘Ateliers in de eerstelijn, de kunst van geïntegreerd samenwerken’. Dit project heeft als doel de gezondheid in de wijk te verbeteren. De overtuiging is dat dit bereikt kan worden door in de wijk meer multidisciplinair samen te werken.

In 2015 benaderde Noel Binder met de vraag of wij een korte inspirerende film konden maken die zorgprofessionals zou prikkelen om meer samen te werken en om kennis met elkaar uit te wisselen. In overleg hebben we besloten dat de film een aantal mooie voorbeelden van samenwerking in de eerstelijns zorg moest laten zien.
Gekozen is toen voor de projecten ‘Gezond ouder worden’ in Nijmegen Oud-West en een project rondom COPD in de wijken Haterse Hei en Grootstal. In beide projecten is sprake van samenwerking tussen verschillende betrokken zorgprofessionals, zoals de huisarts, de wijkverpleging, de maatschappelijk werker en het social wijkteam. De eerste opnamen vonden plaats in het najaar van 2015 en in de lente van 2016 is het project rondom COPD verfilmd.

In juli 2016 ging de film in premiere tijdens de uitwisselingsbijeenkomst 'Samen werken aan zelfregie'. Daarnaast wordt de film verspreid via de interne kanalen van Noel en online via verschillende websites en Facebook.

Onze laatste blogs

Videomarketing bij Burgers' Zoo

donderdag 7 juli 2016
Videomarketing speelt een grote rol in de marketing van Burgers' Zoo. Als geen ander durft zij te experimenteren met live streaming, 360 graden video's en vloggers.
videomarketing
online video

And the winner is….Casey Neistat

vrijdag 15 april 2016
Casey Neistat is een zeer succesvolle YouTube filmmaker, uit New York. In april werd hij verkozen tijdens de Shorty Awards verkozen tot YouTuber van het jaar.
YouTube
online video